Sprekers

Tijdens de afgelopen editie van Beurs Eigen Huis waren er weer volop inspirerende presentaties! Hieronder tref je de programma's. Vanaf 1 juli 2021 is hier het nieuwe sprekersprogramma. Je bent van harte welkom om inspiratie op te komen doen.

Tip: plan je bezoek en noteer de lezingen die je bij wil wonen. Let op, vol = vol. Dus wees er op tijd bij in de zaal.

Beurs Eigen Huis THEATER

Beurs Eigen Huis Theater | 6, 7 & 8 maart

Sprekerspodium Beurs Eigen Huis
Susan Burgers
Sprekersprodium Beurs Eigen Huis
Beatrijs La Garde
Sprekerspodium Beurs Eigen Huis
Susan Burgers
Sprekersprodium Beurs Eigen Huis
Beatrijs La Garde

Checklist voor het (ver)bouwen van je woning

11:30 -11:50

TopInterieurOntwerpers

Wanneer je besluit een woning te gaan bouwen of verbouwen zijn er vele keuzes te maken. Om je hierbij te helpen hebben TopInterieurOntwerpers een checklist gemaakt. Hiermee weet je welke keuzes gemaakt moeten worden en houd je overzicht. Je start met een kompas dat voorkomt dat je steeds moet kiezen uit 1000 opties, waardoor je veel tijd bespaart en beter op koers blijft. Tijdens de presentatie van TIO wordt toelichting gegeven over deze checklist.

Spreker Beurs Eigen Huis
Sjoerd Eegerdingk
Spreker Beurs Eigen Huis
Sjoerd Eegerdingk

De rolverdeling in de bouw en je positie als opdrachtgever

12:00 : 12.20

Mijninstallatieadvies

Als je gaat bouwen krijg je te maken met veel installatietechnische keuzes. Leveranciers beloven een beste medicijn voor alle kwalen. Vaak zie je dan door de bomen het bos niet meer en krijg je niet duidelijk wat voor jouw woning en persoonlijke situatie het beste is. Mogelijk zal je architect, aannemer of installateur gaan beslissen over jouw installaties. Sjoerd Eegerdingk vertelt waarom het belangrijk is om zelf de regie te houden en hoe dat eenvoudig en praktisch bereikbaar is, met een plezieriger bouwproces, betere woning en meer woongenot tot gevolg.

Beurs Eigen Huis sprekerspodium bouwen verbouwen interieur tuin
Mirjam Smakman
Beurs Eigen Huis sprekerspodium bouwen verbouwen interieur tuin
Mirjam Smakman

Van interieurdroom naar droominterieur!

12:30 - 12:50

DKVE Interieurontwerp

Ga je nieuw bouwen, verbouwen of wil je aanpassingen doen in je huidige interieur? Het indelen en inrichten van je woning is spannend en kostbaar. Je moet niet alleen veel keuzes maken, maar ook beslissingen voor langere tijd. Daarom vertel ik je graag meer over de toegevoegde waarde van een interieurontwerp en stappenplan om jouw droominterieur te realiseren.

Spreker Beurs Eigen Huis
Eeltje Bezemer
Spreker Beurs Eigen Huis
Eeltje Bezemer

Help... Ik zoek een nieuwe badkamer of keuken!

13:00 - 13:20

B-style bouwadvies

In je hoofd zie je het al helemaal voor je, zo komt je nieuwe keuken of badkamer eruit te zien! Maar waar begin je? Eeltje Bezemer van B-style afbouwadvies vertelt je in haar lezing alles over het ontwerpen, indelen en de materiaalkeuzes voor je nieuwe keuken of badkamer. Ze kent de veel voorkomende valkuilen en geeft advies over het aankooptraject en mogelijke bijkomende werkzaamheden waar je rekening mee moet houden.

Lichtadvies lichtplan Roberto Treffers Realiseer je Droomhuis
Roberto Treffers | Lichtstudio De Vaan
Lichtadvies lichtplan Roberto Treffers Realiseer je Droomhuis
Roberto Treffers | Lichtstudio De Vaan

Smart Home: Wat wil ik echt Smart aansturen?

13:30 - 13:50

De Vaan Verlichting

De VAAN Verlichting staat garant voor het beste advies op het gebied van draadloze aansturing van o.a. verlichting in je nieuwe woning. In deze lezing krijg je een goed beeld over de verschillende mogelijkheden en valkuilen en weet je waar je rekening mee dient te houden. Wat zijn bijvoorbeeld de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van LED verlichting. In welke ruimtes worden welke technieken het meest toegepast. En wat zijn de mogelijkheden en gevolgen van bedraad naar draadloos aansturen binnen je woning?

Sprekerspodium Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen interieur keuken
Albert Sprokholt
Sprekerspodium Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen interieur keuken
Albert Sprokholt

Nieuwe keuken samenstellen? Hierbij het stappenplan!

14:00 - 14:20

Makelaar in Keukens

Weet je niet waar je moet beginnen of heb je simpelweg geen tijd? Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden als je een keuken samenstelt. Albert Sprokholt van Makelaar in Keukens neemt je tijdens deze lezing mee door het hele proces.  

Spreker Beurs Eigen Huis
Estée Lasschuijt
Spreker Beurs Eigen Huis
Estée Lasschuijt

Trends 2020 in steen en hoe pas je deze toe?

14:30 - 14:50

Michel Oprey & Beisterveld

Voor natuursteen, nieuwe soorten steen, nieuwe trends voor binnen en buiten en de beste kwaliteit stenen ben je bij Michel Oprey en Beisterveld aan het juiste adres! Tijdens deze lezing nemen ze je mee hoe je de trends het beste weergeeft in je interieur en hoe je materialen zoals natuursteen en keramiek laat spreken in de ruimte. Een aantal eyecatchers die voorbij komen zijn XL formaat vloer en wand tegels, decortegels in keramiek en natuursteen, behang in steen en de modieuze zelliges. Zo ben jij klaar om de (ver)bouw tot een nieuw niveau te tillen!

Beurs Eigen Huis Sprekerspodium
Gertie van Driel
Beurs Eigen Huis Sprekerspodium
Gertie van Driel

Bouwstenen voor (ver) bouwen en stylen van je woonhuis

15:00 - 15.20

Buro interieur Design 3L

Bij (ver)bouwen en stylen komt er heel wat op je af. Gertie van Driel wil mensen behoeden voor nodeloos hoge kosten. In de praktijk heb ik zo vaak meegemaakt dat mensen verkeerde of ongebruikelijke beslissingen namen. Vanaf een roze wolk is het soms moeilijk te overzien. Ze weten wat ze willen maar de weg ernaartoe is soms niet helemaal duidelijk, een huis is te kostbaar om zomaar wat te doen. Veel mensen hebben hun plan niet op orde, en dus veel open eindjes. Hoe zorg je ervoor dat je wel goed voorbereid bent. Ik neem u graag mee in dit proces”. Auteur boek: “Meer dan een dak boven je hoofd”

 

Sprekerspodium Beurs Eigen Huis Johan de Jong
Johan de Jong
Sprekerspodium Beurs Eigen Huis Johan de Jong
Johan de Jong

Welk smart home systeem past bij jou?

15:30 - 15:50

MetDomotica

Als consument sta je tegenwoordig voor een uitdaging als je je huis slim wilt maken. Meer bedieningsgemak, energie besparen, een gezond binnenklimaat, langer thuis wonen, één app of afstandsbediening, meer comfort of veiligheid. Het kan allemaal. Maar waar begin je dan? Wij helpen je door de bomen het bos te zien. We laten je zien wat er mogelijk is, welke keuzes je moet maken, wat de consequenties zijn voor het bouwproces en geven tips en tricks zodat je aan het eind van de presentatie weet wat voor jou de beste vervolgstappen zijn. Zodat jij het smart home systeem vindt wat het beste bij je past.

Beurs Eigen Huis PODIUM

Beurs Eigen Huis Podium | 6, 7 & 8 maart

Sprekersprogramma Beurs Eigen Huis bouwen droomhuis
Anja Verdonk
Sprekersprogramma Beurs Eigen Huis bouwen droomhuis
Anja Verdonk

Bouwen met Hout

10:30 - 10.50

Natrufied Architecture

Is het goed om je huis met zoveel mogelijk hout te bouwen? Is het niet gevaarlijk bij brand? Is het niet juist slecht voor het milieu, als we al die bomen moeten kappen? Dit zijn voorbeelden van vragen die ons architectenbureau dagelijks krijgt en vragen die wij dagelijks heel graag beantwoorden. We hebben de afgelopen 20 jaar ruime ervaring met het ontwerpen en bouwen met hout; op de schaal van een woning, tot een theater. We laten u graag alle toepassings mogelijkheden zien van bouwen met hout en andere biobased materialen.

Sprekerspodium Beurs Eigen Huis inspiratie advies bouw verbouwen
Lex van Hoepen
Sprekerspodium Beurs Eigen Huis inspiratie advies bouw verbouwen
Lex van Hoepen

Verbouw of verduurzaam je woning en bespaar geld met jouw hypotheek

11:00 - 11:20

Hypotheken Midden Nederland

Wij laten je zien dat je financieel voordeel kunt halen uit verbouwen of verduurzamen van je woning. Meer woonplezier tegen lagere lasten, wie wil dat niet? Met creatief hypotheekadvies kunnen wij je onverwachts verrassen. We geven in deze presentatie een aantal tips zodat je geld overhoudt! 

Spreker Beurs Eigen Huis Podium
Björn Schoeberichts
Spreker Beurs Eigen Huis Podium
Björn Schoeberichts

In één keer goed: ervaar je woning al voordat deze gebouwd is!

11:30 - 11:50

Architecten van Nu

Allerlei problemen in de bouw, zoals bouwfouten en verschil in mate van ruimtelijk inzicht zijn écht niet meer nodig. Björn van De architecten van nu laat je zien wat de oplossing is! Zij werken namelijk met BIM (Building Information Modelling) en gebruiken realtime Virtual Reality in gezamenlijke ontwerpsessies. Dus de klant zit met de VR bril op op kantoor, en tussendoor wijzigen ze de plattegronden en het ontwerp. Zo is de architect bezig met het technisch ontwerp, en de klant met een voelbare, ruimtelijke droomwoning. En dat is ontzéttend leuk, ook om te laten zien!

Spreker VEH Beurs Eigen Huis
Corine Jansen
Spreker VEH BEurs Eigen Huis
Jurgen Jansen
Spreker VEH Beurs Eigen Huis
Corine Jansen
Spreker VEH BEurs Eigen Huis
Jurgen Jansen

Een huis laten bouwen... hoe pak je dat aan?

12:00 - 12:20

Vereniging Eigen Huis

Als u zelf een huis laat bouwen, komt er veel op u af: de koop van een kavel, gemeentelijke bouwregels, het ontwerp van uw woning, het inschakelen van een aannemer. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de belangrijkste juridische aandachtspunten op een rij.

Spreker Beurs Eigen Huis podium
Rimme van der Ree
Spreker Beurs Eigen Huis podium
Rimme van der Ree

Warmtepomp, het creëren van draagvlak

12:30 - 12:50

KlimaatExpert.com

Klimaatexpert.com geeft een helder en duidelijk inzicht in het energieverbruik en CO2-uitstoot van een gemiddelde woning en hoe de warmtepomp zowel het energieverbruik en CO2-uitstoot drastisch kan verlagen. Besproken worden de belangrijkste voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Klimaatexpert.com adviseert in de juiste toepasbaarheid van de warmtepomp in bestaande en nieuwbouw projecten. Je krijgt inzicht wat er gebeurt met de energiehuishouding, CO2-uitstoot en het verbruik als een warmtepomp wordt toegepast.

Spreker Beurs Eigen Huis
Ellen Vriend
Spreker Beurs Eigen Huis
Ellen Vriend

De sleutel tot een toptuin zonder rompslomp en geldverspilling

13:00 - 13:20

Artimpresa

Regelmatig komt het voor dat mensen na korte tijd uitgekeken zijn op hun tuin, dat de nieuwe tuin niet aan de verwachtingen voldoet en dat er weer stevig in de buidel moet worden getast. Dat is zonde, dat kost niet alleen geld maar ook ergernis. Ellen Vriend van Artimpresa laat aan de hand van beelden van door haar ontworpen tuinen zien wat de succesfactoren zijn, waar het meestal mis gaat, of, hoe het beter kan en wat de mogelijkheden zijn om echt een unieke tuin te creëren waarin u zich thuis gaat voelen. Word u al nieuwsgierig? Kom dan naar de lezing en overtuig u zelf. 

Spreker Beurs Eigen Huis podium
André Nuijten
Spreker Beurs Eigen Huis podium
André Nuijten

De nieuwste warmteafgiftesystemen; ze verwarmen, koelen én ventileren!

13:30 - 13:50

JAGA

Nederland is hard op weg om bestaande woningen los te koppelen van aardgas en om aardgas-loos te bouwen. Er is al veel bekend over alternatieve warmtebronnen, als de warmtepomp. Maar voor een efficiënte werking van een warmtepomp is het minstens zo belangrijk om naar het afgiftesysteem (zoals radiotoren of vloerverwarming) te kijken. Dit bepaalt immers hoe warmte in de woning terechtkomt en wordt verspreid. André Nuijten van Jaga vertelt alles over de nieuwste afgiftesystemen, kleine, zuinige radiatoren die naast verwarmen ook de woning kunnen koelen en ventileren.

Spreker Beurs EIGEN HUIS VEH
John Kersemaker
Spreker VEH Beurs EIgen Huis
Jan Roelof Hoving
Spreker Beurs EIGEN HUIS VEH
John Kersemaker
Spreker VEH Beurs EIgen Huis
Jan Roelof Hoving

Wonen in een super energiezuinig huis

14:00 : 14.20

Vereniging Eigen Huis

Wonen in een energiezuinige woning. Waar moet je rekening mee houden bij het bewonen van zo'n goed geïsoleerde woning? Een bouwkundig specialist van Vereniging Eigen praat je bij over gebruik, onderhoud en verbouwen van super energiezuinige woningen.

Sprekerspodium Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen interieur droomhuis
Chantal Peters
Sprekerspodium Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen interieur droomhuis
Chantal Peters

De nieuwe (ver)bouwtrend: van binnen naar buiten ontwerpen

14:30 - 14:50

C'avante Interior & Design

Als ontwerpbureau voor binnenhuisarchitectuur komen wij vaak tegen dat klanten een mooi ontwerp hebben van de buitenkant van hun droomhuis, waarbij onvoldoende is nagedacht over de binnenkant. Dat terwijl we in Nederland toch echt de meeste tijd doorbrengen IN een woning. Gevolg is dat er concessie op concessie wordt gedaan, waarbij het droomhuis steeds verder af komt te liggen van de wensen van de bewoners. Wij brengen daar verandering in door van binnen naar buiten te denken, met partijen die het ook belangrijk vinden om het belang van de klant voorop te stellen. Hoe wij dat aanpakken? Dat vertellen we je graag!

Spreker Beurs Eigen HUis podium
Gerben Bos
Spreker Beurs Eigen HUis podium
Gerben Bos

Passiefbouwen in vogelvlucht

15:00 - 15:20

Stichting Passief Bouwen

Stichting Passief Bouwen neemt je mee in de wereld van passief bouwen. In deze inspirerende presentatie worden de principes van passief bouwen toegelicht. Een eyeopener met logische stappen, dat voor elk type gebouw toe te passen is, dus ook voor niet passieve gebouwen! Waar moet je op letten als je (ver)bouwt en welke kwaliteitscontroles zijn er voor opdrachtgevers. Passieve gebouwen zijn comfortabel en hebben een gezond binnenklimaat. Ze zijn waardevast, energiezuinig en toekomstgericht. Kom luisteren en laat je inspireren!

Spreker VEH Beurs EIgen Huis
Jan Roelof Hoving
Spreker Beurs EIGEN HUIS VEH
John Kersemaker
Spreker VEH Beurs EIgen Huis
Jan Roelof Hoving
Spreker Beurs EIGEN HUIS VEH
John Kersemaker

Je woning verduurzamen

15:30 - 15:50

Vereniging Eigen Huis

Hoe verduurzaam je een woning? Wat zijn de mogelijkheden en wat is daarbij een handige volgorde om je woning energiezuiniger te maken. Een bouwkundig specialist van Vereniging eigen huis geeft aan de hand van drie heldere aspecten uitleg hoe je een woning energiezuinig maakt. 

Spreker Beurs Eigen Huis ABN AMRO Wayne de Vries
Wayne de Vries
Sprekerspodium Beurs Eigen Huis ABN AMRO
Yvonne Wolbers
Spreker Beurs Eigen Huis ABN AMRO Wayne de Vries
Wayne de Vries
Sprekerspodium Beurs Eigen Huis ABN AMRO
Yvonne Wolbers

Van stenen naar Saldo met de Overwaarde Hypotheek

16:00 - 16:20

ABN AMRO

Heeft u de AOW-leeftijd bereikt? En is uw huis meer waard dan uw hypotheek? Met de Overwaarde Hypotheek gebruikt u het geld van de overwaarde op uw huis. Van stenen naar saldo dus! Handig als u uw (klein)kinderen wilt helpen, uw huis wilt verbouwen zodat u er langer zelfstandig kunt wonen of uw pensioen wilt aanvullen. Tijdens deze lezing krijgt u meer informatie over de mogelijkheden om de overwaarde van uw woning te benutten

* Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Aan het programma kunnen geen rechten worden ontleend.

Zien we jullie bij de volgende editie van Beurs Eigen Huis?

Tip: neem je bouwtekeningen mee en bestel alvast tickets met online korting!